Ekonomi

Almanya’dan 301 kişiye korona aşısı tazminatı! Ömür boyu aylık olarak ödenir

Covid-19 aşılarının yan etkileri nedeniyle bugüne kadar 301 tazminat başvurusunun onaylandığı Almanya’da, başvurusu kabul edilen kişilere ömür boyu 164-854 euro arasında ödeme yapılacak. Yetkili birimlerce gerekli görülmesi halinde bu kişilerin tedavi giderleri de devlet tarafından karşılanabilecek.

CAN KAYBI İLE AŞI ARASINDA BAĞLANTISI OLAN VAKALAR VAR

Almanya’da aşı ve ilaçlara onay veren yetkili kuruluş Paul Ehrlich Enstitüsü’nün (PEI) aşı komplikasyonları listesindeki belirtilere göre Covid-19 aşıları arasında kalp hastalıkları, kan pıhtıları, yüz felci, Guillain-Barre sendromu denilen kas hastalığı yer alıyor. , işitme bozukluğu ve kulak sorunları. çınlama gibi rahatsızlıklara neden olur. PEI raporuna göre Haziran 2022’ye kadar 323 bin 684 şüpheli advers olay ve aşılama komplikasyonu bildirildi. Bire bir döneme kadar olan verilerin incelendiği raporda, temaslı tespit edilen 120 vaka olduğu belirtildi. ortada can kaybı ve aşılar.

AŞI ÜRETİCİLERİNE KARŞI MAHKEMEYE ONAY VERDİLER

185 kişi, Kovid-19 aşılarının yol açtığı ağır yan etkilerden mağdur olduklarını öne sürerek aşı üreticileri aleyhine mahkemelere başvurdu. Davalardan ilkinin 28 Nisan’da Frankfurt Bölge Mahkemesinde görülmesi bekleniyor.

BIONTECH’TEN AÇIKLAMA

Aşı üreticisi Biontech’ten konuyla ilgili yapılan açıklamada, incelenen olaylarda Biontech aşısının sağlık sorunlarıyla herhangi bir temasının bulunmadığının kanıtlandığı belirtilirken, “Aşı üreticisi olarak üzerimize düşeni alıyoruz. sorumluluk çok ciddi”.

ekinozuhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu